Vis voor iedereen!

Vanaf nu kan je onze vishandel vinden op twee locaties aan de Belgische Kust. Zo kunnen we je altijd en overal bedienen met ons vers aanbod.

Kim Vanbesien Fotografie 87

De filosofie van het Vispaleis blijft hetzelfde: we gaan voor verse kwaliteit, elke dag opnieuw. Die kwaliteit kan je bij ons vinden in Oostende en Bredene.

Heb je ons aanbod al gezien?

We verwelkomen je graag in een van onze vishandels!

Kim Vanbesien Fotografie 132

Dry-aged fish in Vispaleis Bredene

Vis en ijs. Het lijkt de beste combinatie voor een optimale bewaring, maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Bepaalde vissoorten komen pas echt tot hun recht met wat geduld en de juiste bewaartechniek, en geven je een echte Umami-smaak. Heerlijk!

Minder, maar beter. Onze (over)grootouders beseften dat ook: minder rundvlees, maar wel gehangen rundvlees met een eigen productieproces. Het vlees werd wekenlang in de koelte gerijpt, water verdampte en enzymen losten het bindweefsel op. Helaas worden we vandaag ingehaald door de snelheid van de distributie en dan boet je in aan kwaliteit. Vandaag grijpen velen terug naar oude gebruiken om de oude kwaliteit op te waarderen. Dat geldt voor vlees, en al zeker ook voor vis.

Onze vishandel is een pionier in het rijpen van vis, waar enkel het beste telt. We gaan telkens voor de meest kwalitatieve en verse vis, hangen die na een speciaal schoonmaakproces op in onze rijpkast en controleren elke dag de rijping. Vooraleer ze verkocht wordt, proeven we uiteraard. We werken enkel met de professionele Rijpakst van Dry-Ager.

Wil jij dry-aged fish ontdekken? We zijn nog volop aan het experimenteren en starten de verkoop in het najaar.