Aziatische waterzooi van noordzeetong en kokosmelk

Voor 4 personen

Tongrolletjes

4 noordzeetongen, gefileerd zonder vel
peper en zout

Kruidenmengsel

4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
20 g verse gember
2 chilipepertjes
4 el olie

Aziatische waterzooi

3 stengels citroengras
200 g peultjes
1 rode paprika, in blokjes
4 tomaten, in blokjes
5 dl kokosmelk
een bosje verse koriander, helft gesnipperd
olie

Ik wil verse vis bestellen

Bel ons

Tongrolletjes

Leg de tongfilets met de grijze kant (de kant waar het vel gezeten heeft) naar boven. Kruid met peper en zout. Rol de tongfilets op van kop naar staart, de witte kant van de visfilet zit nu aan de buitenkant. Bewaar de rolletjes gekoeld.

Kruidenmengsel

Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil de gember. Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes. Doe alle kruiden met de olie, peper en zout in een keukenrobot. Mix tot een glad mengsel.

Aziatische waterzooi

Halveer het citroengras in de lengte en kneus de stengels met een vleeshamer of deegrol. Verhit olie in een kookpot en voeg het kruidenmengsel, het citroengras, de paprika en peultjes toe, en stoof even aan. Blus met kokosmelk, breng aan de kook en voeg dan de helft van de tomatenblokjes toe. Laat een vijftal minuten sudderen.

Noordzeetong

Leg de tongrolletjes op de waterzooi en laat 8 minuten op een zacht vuur en onder deksel stoven tot ze gaar zijn. Haal de rolletjes uit de pot en houd ze warm.

Afwerking

Breng de waterzooi op smaak met peper en zout, voeg de gesnipperde koriander toe en verdeel over de borden. Schik de tongrolletjes erop en werk af met de resterend tomatenblokjes en koriander.

Wat vond je ervan?