Kruidig gevulde rode poon met boontjes-venkelsalade
Voor 4 personen
4 rode ponen, gefileerd met vel
4 takken rozemarijn
4 takken tijm
4 takken peterselie
4 takken munt
4 takken basilicum
1 citroen
2 venkelknollen
200 g fijne groene boontjes
100 g veldsla
1 kl gemalen venkelzaad
olijfolie
peper en zout
Ik wil verse vis bestellen
Bel onsBereiding
Kruid de binnenkant van de rode poonfilets met peper en zout. Snijd de citroen in fijne plakjes, halveer elk plakje tot halve maantjes. Leg de kruidentakjes en de citroenplakjes op 1 poonfilet. Leg de andere filet erop en bind de vis samen met keukentouw.
Leg de ponen in een met olie ingevette ovenschotel. Gaar ze 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Snijd de venkel in fijne reepjes. Verhit olie in een wokpan. Roerbak de boontjes en venkelreepjes beetgaar. Kruid met peper, zout en gemalen venkelzaad.
Serveren
Leg de gevulde rode poon op het bord en schik de venkel-boontjes sla ernaast. Lekker met puree of gekookte aardappelen.